El gran Hermitage al Museu del Prado

La història del Museu Hermitage de Sant Petersburg comença amb Caterina “la Gran” a mitjans segle XVIII. Interessada pel moviment il·lustrat francès ella va començar una col·lecció privada que van anar ampliant i completant els successors tsars de la dinastia Románov. Avui aquest llegat arriba a quasibé 3 milions de peces, convertint el museu rus en un dels més importants del món.

Fins diumenge 8 d’abril en podeu veure una gran mostra a Madrid. Amb l’exposició “El Hermitage en el Prado” recorrereu la història de l’art a través de 179 peces. Arqueologia, arts decoratives, pintura, il·lustració i escultura des del segle V a.C fins al segle XX.

Destacaria de l’exposició grans obres com el “Sant Sebastian” de Tiziano i el “Tañedor de laúd” de Caravaggio. Impressionant la solitud que transmet “La bebedora de absenta” de Picasso, l’elegància atemporal de “Mujer con sombrero negro” de Kees van Dongen, la força dels colors vius de “Conversación” de Matisse i la força dels colors suaus de “Amanecer en las montañas” de Friedrich.

Un últim consell? Quedeu-vos una estona disfrutant dels detalls de l’escultura “Magdalena penitente” de Canova i admirant la peculiar visió del diluvi universal de Kandinsky amb la seva obra “Composición VI”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: